Nasz bestseller

Olej rycynowy 100 ml

  • Olej rycynowy (z rącznika pospolitego) powinien być nieodzownym elementem kosmetyczki każdej kobiety. Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca – ten niepozorny olej potrafi zastąpić wiele kosmetyków. Jest przy tym odpowiedni do każdego typu cery.
  • Olej rycynowy 100 ml
Producent: Mohani
13,00 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olej rycynowy (z rącznika pospolitego) powinien być nieodzownym elementem kosmetyczki każdej kobiety. Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca – ten niepozorny olej potrafi zastąpić wiele kosmetyków. Jest przy tym odpowiedni do każdego typu cery.


Wyjątkową właściwością oleju rycynowego jest biozgodność z ludzkim sebum. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Reguluje poziom wydzielania sebum, pomaga przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery, zaskórników oraz nawracających wyprysków. Jest istotnym elementem metody olejowego oczyszczania skóry (ang. OCM – Oil Cleansing Method).


Hit dla osób, którym zależy na widocznym przyspieszeniu wzrostu włosów. Polecany także dla tych, których włosy prezentują się nieatrakcyjnie z powodu matowego wyglądu i kruchej, cienkiej struktury. Olej rycynowy regeneruje  je na całej długości i chroni przed rozdwajaniem się końcówek. Zapewnia imponujący efekt nabłyszczenia włosów. Warto wypróbować do pielęgnacji włosów, które szybko reagują na wilgoć w otoczeniu – olejek rycynowy je dociąża i zmniejsza skłonność do puszenia. Można wcierać ruchami masującymi w skórę głowy, co wpłynie pobudzająco na wzrost nowych włosów.


Regularnie wcierany w brwi oraz rzęsy działa na nie wzmacniająco, poprawia ich gęstość, długość i grubość.


Słynie także z odżywczego wpływu na paznokcie i okalające je skórki. Warto rozpieszczać dłonie poprzez regularne kąpiele w tym olejku – paznokcie odwdzięczą się zdrowym wyglądem i odpornością na złamania. Staną się mocne, długie, twarde i błyszczące, zaś skórki stracą skłonność do zadzierania.


Intensywnie odżywcze działanie wykazuje także w przypadku suchych, zniszczonych dłoni oraz pięt o stwardniałym naskórku. Pielęgnowane olejem rycynowym szybko odzyskują miękkość i gładkość. W przypadku bardzo przesuszonej skóry ciała warto dodawać go do kąpieli, by skóra odzyskała prawidłowy poziom nawilżenia, elastyczność i zdrowy blask.


Na jakie problemy pielęgnacyjne będzie pomocy olej rycynowy?

  • trądzik, zaskórniki
  • kruche paznokcie
  • rzadkie, cienkie brwi i rzęsy
  • przesuszona skóra
  • łamliwe, matowe włosy

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml

SPOSÓB UŻYCIA:

Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.


Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.


Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).


Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.


Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

INGREDIENTS:

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

100% naturalny olej bez dodatków. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Wegański, nietestowany na zwierzętach.

Parametry techniczne:
Objętość netto:
100 ml
Typ skóry, problematyka:
skóra / cera sucha
,
skóra / cera tłusta
,
skóra / cera problematyczna
,
skóra / cera dojrzała
,
trądzik
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel